Културна загатка, Струмица - Гоце Делчев

Информатор

Учесници

Фондација за развој на мали и средни претпријатија - Регионален центар Струмица
ул. 11 Октомври бб, 2400 Струмица
+38934349320
www.rcsr.org.mk
Бизнис инкубатор - Гоце Делчев , Центар за помош на претприемаштвото
ул. Скопие бр. 4, 2900 Гоце Делчев, Р.Бугарија
тел:+35975160404
www.bi-gd.org
Соработка

Прекугранични маршути

 • Регинална панорамна тура

  Локална тура Културна загатка Струмица-Гоце Делчев.
  Регионална туристичка маршута 6 дена/6 ноќевања
  Повеќе
 • Фестивали и прослави

  Ристо Шишков Веќе 15 години, во периодот од 08 до 11 септември, во Струмица се одржува Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“ кој е од меѓународен карактер...
  Повеќе
 • Легенди и преданија

  Цареви Кули Во прекрасни преданија и легенди народот го сочувал споменот за славниte јунаци, за закопано златно богатство и за незгасливата надеж за поубав, магичен живот....
  Повеќе
 • Патот на камбаните

  Манастир Постои верување дака гласот на камбаната го подмаладува човекот за една година.

  Повеќе
 • Природа

  Смоларски водопади Под пазувите на планината Беласица, незамисливо е колку убавини можете да видите на едно место.

  Повеќе
 • Струмички карневал

  Карневали „Дојдов до еден град, расположен во полето под еден висок рид и видов како таа ноќ маскирани луѓе претрчуваа од куќа во куќа, низ смеа, писок и песна“

  Повеќе
 • Обичаи и традиции

  Обичаи и традиции Неприкосновена е вистината дека народ без обичаи не е народ, а народ без минато нема своја иднина.

  Повеќе
 • Живи традиционални занаети

  Занает Во с. Добрејци, во близина на Струмица, грнчарот Милан Божинов во Вас ќе ја разбуди креативноста преку своите уметнички творби.

  Повеќе
 • Вкусни искушенија

  Трпеза Овој крај отсекогаш е познат по гостопримството, богатите гозби залеани со највкусно вино и со стара македонска песна.

  Повеќе
 • Звуци и мелодии

  Играорци Дали има живот без песна? Мелодијата ја разоткрива и радоста и тагата, и среќата и болката.

  Повеќе

Оваа веб страница е изготвена со помош на Европската Унија
Содржината на оваа веб страница е единствена одговорност на "Фондацијата за развој на мали и средни претпријатија - Регионален центар Струмица" и на никаков начин не ги рефлектира гледиштата на Европската Унија
Европска унија
Овој проект е финансиран од Европската Унија